Expeditie Texel vindt plaats op uh…Texel. Texel is een bijzonder eiland. Het is het grootste Waddeneiland van Nederland en ligt op 20 minuten varen vanaf Den Helder. De natuur op en rond Texel is uniek. Nergens vind je op zo’n kleine oppervlakte zoveel verschillende landschappen als op Texel. Een groot duingebied met veel variatie, een gemengd loof- en dennenbos, heide, uitgestrekte stranden, het wad maar ook polders en akkergrond.

Texel heeft zeven dorpen met ieder een eigen karakter. Expeditie Texel vindt plaats net buiten Den Hoorn, in accommodatie Jonkersbergen. Het groepsverblijf ligt op een rustig plekje tussen de weilanden. Pluspunt: het grote buitenterrein en speeltoestellen, grote keuken en alle ruimte voor een tof Summercamp.

In geval van nood, bij ziekte of calamiteiten is het goed om te weten dat de Texelse hulpdiensten altijd klaar staan. De belangrijkste informatie op een rij. Door de goede samenwerking tussen de hulpdiensten en TESO duurt het ziekenvervoer in geval van calamiteiten niet langer dan in de rest van Nederland (ook s’nachts).